Waarom de Zorgmonitor

Onafhankelijk

De ervaring leert dat wanneer het op kwaliteitsmetingen aankomt, en zeker wanneer hier (financiële) consequenties aan verbonden worden, men vaak behoefte aan een onafhankelijke partij heeft. Een zogenaamde Trusted Third Party (TTP). Door het inzetten van de Zorgmonitor wordt deze onafhankelijkheid gegarandeerd.

 

Geen zorgen over de organisatie

Of het nu de uitvoer van kwaliteitsmetingen is of de implementatie van de zorgcatalogus, de Zorgmonitor verzorgt de volledige organisatie hiervan. Wij regelen de toestemming (in het kader van privacy), verzamelen de benodigde informatie en organiseren alle overige randzaken. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over de uitvoer van het project. Regelmatig houden wij u op de hoogte van de voortgang en koppelen wij de laatste stand van zaken terug.

 

“Eenvoudig inzicht in de kwaliteit van zorgaanbieders door onafhankelijk en betrouwbaar onderzoek”

Valide en betrouwbaar onderzoek

De zorgmonitor heeft in samenwerking met zorgaanbieders een methodiek ontwikkeld die zorgt dat de juiste informatie wordt verzameld. Onze professionals worden bij indiensttreding in deze systematiek opgeleid en ontvangen regelmatig extra trainingen. Omdat wij uitsluitend met professionals werken die zelf uit de zorg komen, kennen zij de doelgroep. Onze professionals weten hoe de doelgroep reageert, welke vragen zij wanneer moeten stellen en welke conclusie zij moeten trekken.

 

Maatwerk mogelijk

Elke opdrachtgever is anders, dus ook elke opdracht. Een deel van ons product is standaard. Dat moet om onze kwaliteit en betrouwbaarheid te kunnen garanderen, maar ook om bijvoorbeeld te kunnen benchmarken. Echter, er is altijd de mogelijkheid om een stuk maatwerk in te passen. Graag gaan wij met u in gesprek om dit te realiseren.

 

Voldoen aan eisen

Door het kwaliteitskader voor zorgaanbieders en vragen uit de raad is er behoefte aan inzicht in de kwaliteit van zorg. Een onderzoek door de Zorgmonitor levert een rapportage op waarmee eenvoudig aan deze vraag wordt voldaan.